Naakt tienermeisje eist geld van hotel

Een 17-jarig meisje heeft onlangs heel wat stennis geschopt in een ryokan, een Japans familiehotel. Ze eiste namelijk geld omdat het personeel haar door haar eigen schuld naakt had gezien.

Het tienermeisje liep op een ochtend zonder kleren het voor mannen bedoelde bad van een ryokan in Kagawa in. Nadat ze had ontdekt op de verkeerde plek te zijn beland, liep ze naar het management. Ze gaf hen de schuld dat ze haar in evakostuum hadden gezien. Volgens haar werd er onvoldoende duidelijk gemaakt dat het hier het mannenbad betrof.

De politie moest tussenbeide komen waarna het meisje de aftocht blies. Rond het middaguur kwam ze echter terug om geld te eisen. Ze wilde maar liefst 30.000 yen, ongeveer 270 euro, schadevergoeding omdat men haar borstjes had gezien. De jonge Japanse zwoer niet te zullen vertrekken zonder het bedrag te hebben ontvangen.

Omdat men het meisje weigerde te betalen, werd ze agressief. Ze gaf een personeelslid een welgemikte trap, waarna de politie een tweede keer moest komen opdraven. Ditmaal werd zij in de boeien geslagen wegens mishandeling en afpersing. Het meisje ontkent echter alle aantijgingen. Ze wilde slechts 'onderhandelen over een schikking'.