Mateschitz wil dat Webber bijtekent

Red Bull Racing-eigenaar Dietrich Mateschitz wil dat Mark Webber bijtekent voor het seizoen 2012. De Australische coureur ligt onder vuur voor het negeren van teamorders in Groot-Brittannië, maar dat is volgens de Oostenrijker niet van invloed op het bij laten tekenen van de 34-jarige coureur.

Teambaas Christian Horner had er problemen mee dat Webber Sebastian Vettel in de slotfase van de race op Silverstone aanviel en de teamorders negeerde. "Dat is geen probleem voor ons. Sebastian besefte dat Fernando Alonso buiten bereik was en nam gas terug. Daardoor kwam Mark dichterbij. Hij zou een slechte coureur zijn als hij niet zou proberen een positie te winnen," meldde Mateschitz aan Autosport.

Hij voegde dat het contract van de Australiër hierdoor niet in gevaar komt. "Eerlijk gezegd heeft Mark geen betere optie voor een snellere auto en wij hebben geen betere optie voor een snelle coureur. Hij tekent dus gewoon bij."

Hiermee lijken de geruchten van een terugkeer van Kimi Räikkönen in de Formule 1 voorlopig nog niet de waarheid te worden. De Fin rijdt nu nog in de rally's en in de NASCAR, maar heeft voor de toekomst een terugkeer niet uitgesloten. The Iceman werd in 2007 al eens wereldkampioen.