Rapper DMX voorlopig nog achter de tralies

DMX kan voorlopig nog niet genieten van zijn vrijheid. De Amerikaanse artiest zou woensdag vrijkomen, maar moet langer brommen omdat hij zich niet aan de regels van de gevangenis hield.

De rapper ging tijdens zijn gevangenisstraf meerdere malen over de schreef, vertellen politiebronnen aan entertainmentwebsite TMZ. Zo werd hij gesnapt met drugs op zak, weigerde hij een drugstest af te laten nemen, rookte hij terwijl dat niet was toegestaan en ging hij tekeer tegen bewakers.

DMX zit nog minstens een week langer vast. Mogelijk verblijft de 40-jarige Earl Simmons, beter bekend als DMX, nog veel langer achter tralies. De rapper zat sinds november vast omdat hij de voorwaarden van zijn proeftijd overtrad. Simmons gebruikte cocaïne en de pijnstiller oxycontin, waardoor hij weer achter de tralies belandde.

Simmons is geen onbekende van justitie. Hij werd negen jaar geleden veroordeeld voor roekeloos rijgedrag, sindsdien zit hij met enige regelmaat vast. Hij werd onder meer in de boeien geslagen na drugs- en wapenvondsten in zijn woning. Ook verwaarloosde DMX zijn honden en is hij veroordeeld wegens diefstal. Tijdens een eerdere gevangenisstraf smeet de rapper een dienblad naar een bewaker, wat hem een langere proeftijd opleverde.

DMX brak in 1998 door met zijn debuutplaat It's Dark and Hell is Hot. De rapper, die bekend staat om zijn blaffende stemgebruik, bracht in 2006 zijn laatste album uit. Simmons klust bij als acteur en was te zien in films als Romeo Must Die en Last Hour. Hij staat echter vooral bekend om zijn lange strafblad.


Rapper DMX voorlopig nog achter de tralies (Foto: Novum)