Van Geel: "Spelers zegden vertrouwen in Been op"

Mario Been stapte gisteravond al op als trainer van Feyenoord. Vanuit de spelersgroep zou er onvoldoende vertrouwen in de oefenmeester zijn. Tijdens een persconferentie, die zojuist werd gehouden, gaven de hoofdrolspelers tekst en uitleg voor de massaal toegestroomde pers.

"Ik ben zeer aangedaan door de hele situatie," begon Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, zijn verhaal. "Dit is net een film, onvoorstelbaar zo snel als het gegaan is. Dit is iets waar Feyenoord niet op zat te wachten. We waren van plan een goed seizoen te draaien, veel beter dan de afgelopen jaargang. Die intentie had ik, en heb ik. Maar door deze hele situatie worden we gedwarsboomd."

De spelersgroep van Feyenoord had maandagavond een bijeenkomst. Zowel de technische staf als Van Geel wisten hier niets van. Na afloop van dit groepsgesprek ging Ron Vlaar bij de technisch directeur langs. "De conclusie was dat er vanuit de spelersgroep geen vertrouwen was in Been," aldus Van Geel over het onderhoud met de aanvoerder. "Ik heb hem gewaarschuwd voor de gevolgen hiervan en heb geadviseerd om Mario nog een kans te geven. Naar aanleiding van dit gesprek heb ik hem nog niet ingelicht."

Van Geel hoopte dat de ontstane situatie vervolgens nog opgelost kon worden, maar gisteravond kwam de spelersgroep opnieuw bijeen. "Na een uurtje werd ik gebeld door Ron Vlaar. De spelers hadden gestemd en dertien van de achttien spelers hadden geen vertrouwen meer. Ik ben daarop naar Mario gegaan, met de intentie met een schone lei te beginnen. Maar hij was nergens meer voor in."

Na dat bericht was de reactie van Been voorspelbaar. Van Geel: "Mario was emotioneel door de mededeling en heeft nog dezelfde avond afscheid genomen van de technische staf. Daarna heeft hij het trainingskamp verlaten is hij meteen naar huis gegaan."