Nintendo heeft 3D Classics onderschat

Gamegigant Nintendo vindt het maken van 3D-versies van klassiekers veel moeilijker dan gedacht. 3D Classics als actiegame Xevious en racegame Excitebike omzetten naar 3D-spellen blijkt twintig keer meer werk te kosten dan voorzien. Dit heeft Takao Nakano, hoofd van de 3D Classics, tegen Iwata verteld.

"We dachten een simpele kopie te kunnen maken, maar het blijkt veel meer werk te zijn", legt Nakano uit. Sommige spellen moeten volledig opnieuw geprogrammeerd worden. Een spel als Tennis, dat in september 1986 op de eerste Nintendo-spelcomputer verscheen, blijkt niet te werken in 3D omdat het perspectief dan niet meer klopt.

Bij Xevious hadden ze het probleem dat de collision detection volledig aangepast moest worden. In 3D is er een vertraging ingebouwd tussen het moment van afvuren en het moment van impact omdat je nu diepte hebt en jouw schip in het midden van het scherm lijkt te vliegen.

In mei lanceerde de gamegigant de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS. In deze online winkel kunnen gamers tegen betaling onder meer klassieke spellen in een 3D-jasje downloaden. Excitebike is al te downloaden, terwijl Xevious deze maand uitkomt. Vier andere spellen zijn op dit moment in productie.