Windows Phone 7 niet op tablets

Hoewel zowel iOS als Android op smartphones én tablets verschijnen heeft Microsoft zelf geen plannen om het mobiele besturingssysteem Windows Phone beschikbaar te maken voor tablets. Ook niet als later dit jaar de nieuwe versie Mango uitkomt: "We zien tablets niet als grote smartphones."

Dit zegt Andy Lees, hoofd Windows Phone bij Microsoft, tegen Electronista tijdens de WPC, de Worldwide Partners Conferentie. Het gebruik van het mobiele besturingssysteem van het bedrijf zou volgens Lees in strijd zijn met het idee van Microsoft dat elke computer, ook tablets, de ultieme functionaliteiten moet hebben. "We zien een tablet als een computer."

De tablets die nu een Microsoft OS hebben, draaien allemaal Windows 7. In de toekomst zullen er tablets met Windows 8 uitkomen. Dit besturingsysteem biedt volgens Andy Lees meer uitkomsten. Meer wil hij over het besturingssysteem echter niet zeggen. De nieuwe versie van Windows wordt in 2012 verwacht. Duidelijk is al dat het systeem ARM-processors zal ondersteunen omdat deze vaak in tablets gebruikt worden vanwege het lagere energieverbruik.