Elia: "Het is weer rustig in mijn hoofd"

Eljero Elia meldde eerder dat de sfeer bij Hamburger SV verbeterd is. Dat werpt zijn vruchten af, want hij ziet het weer helemaal zitten bij de Duitse club.

Onder trainer Armin Veh moest Eljero Elia regelmatig op de tribune plaatsnemen. Na het vertrek van Veh en met de komst van Micheal Oenning heeft Elia het plezier in het voetbal weer teruggevonden. "Het is weer rustig in mijn hoofd. Dan zijn de tegenstanders bang voor me", zegt hij tegen de Hamburger Morgenpost.

"Als we hard werken, is komend seizoen alles mogelijk", zegt de speler die afgelopen seizoen nog twijfelde of zijn toekomst nog wel bij HSV lag. "Ik weet wat ik kan en ik heb momenteel geen zorgen", zegt de 24-jarige international. "Ik heb nog een contract voor drie seizoenen. Ik hou van Hamburg, de mensen en de vereniging."

"Vorig seizoen was niet makkelijk, zeker niet toen ik naar de tribune moest, maar het heeft me sterker gemaakt. Dat is voetbal", zegt Elia. Met de nieuwe trainer wordt er goed gecommuniceerd. "Ik kan het overal over hebben met ze. De deur staat altijd open en dat is voor mij erg belangrijk."