Sherwood Schwartz overleden

Sherwood Schwartz, bedenker van de jaren zestig en zeventig series Gilligan's Island en The Brady Bunch, is vandaag overleden. Hij was 94 jaar. Schwartz was bezig met een bioscoopfilm van Gilligan's Island toen hij, een week geleden, in het Cedars Sinai Medical Center in Los Angeles werd opgenomen, vanwege een infectie aan zijn darmen.

Schwartz wordt geboren in 1916 in Passaic, New Jersey en groeit op in Brooklyn. Hij vormt een team met zijn broer, die voor Bob Hope werkt en ervoor heeft gezorgd dat Sherwood grappige teksten voor Hope's radioshow mag schrijven. Later schrijft het duo voor andere radio en tv series zoals The Adventures of Ozzie and Harriet. "Zij gaven televisie vorm in de vroege dagen" aldus Douglas Schwartz, Al's zoon en de bedenker van Baywatch, die zijn oom als zijn mentor zag. "Sherwood was een typische Amerikaan, bedenker van Brady Bunch en Gilligan's Island, legendarische series die tot de dag van vandaag populair zijn. Zelfs nadat hij al 90 jaar was geworden bleef hij doorgaan met werken."

Schwartz creëert Gilligans Island in 1964. De slapstick comedy serie gaat over zeven schipbreukelingen die op een verlaten eiland aanspoelen. De serie is een hit en was te zien tot 1967. Er verschenen een aantal tv-films, een tekenfilmserie op ABC en zelfs een realityserie (The Real Gilligan's Island). The Brady Bunch was een serie over een weduwe met drie dochters en een weduwnaar met drie zoons, die met elkaar trouwen en een grote vrolijke familie vormen. Deze serie is van 1969 tot 1974 op de Amerikaanse televisie te zien. The Brady Bunch is erg geliefd bij het publiek. Naast een aantal spin-off series verschijnt in 1995 The Brady Bunch Movie met Gary Cole en Shelley Long. In 1996 krijgt die film een vervolg getiteld A Very Brady Sequel.

Schwartz laat een vrouw, 3 zonen en 1 dochter na.

 Sherwood_Schwartz
Sherwood Schwartz op de Hollywood Walk of Fame in 2008