Vejinovic: "Achtste plek was geen toeval"

Middenvelder Marko Vejinovic denkt dat Heracles Almelo het komend seizoen nog beter kan doen dan de achtste plaats in de Eredivisie van vorig jaar.

Hij hoopt via Heracles de top te bereiken. De 21-jarige middenvelder leek in zijn periode bij AZ op het eerste elftal af te stevenen, maar dat werd nooit bereikt. "Louis van Gaal was trainer. Ik eiste geen basisplaats, maar wel een kans om het eens te laten zien", zegt Vejinovic tegen het Algemeen Dagblad.

"Ja, ik was nog jong, maar wat geeft dat?" vraagt Vejinovic zich af. "Van Gaal wilde een laatste man van mij maken, maar dat zag ik dus niet zitten. Zelfs in vriendschappelijke wedstrijden liet hij mij niet invallen. Dus ben ik op hem afgestapt. Nee, daar hoefde ik mijn moed niet voor bij elkaar te rapen. Ik kan voor mezelf opkomen."

"Van Gaal vond het niet grappig dat ik om uitleg vroeg", zegt de middenvelder. "Hij zei vertrouwen in mij te hebben, maar dat geloofde ik niet. Vervolgens kwam Ronald Koeman. AZ wilde mijn contract met vier jaar verlengen, maar ik weigerde. Ik wilde eerst speeltijd." Heracles Almelo meldde zich in Alkmaar, net als Parma en het tweede elftal van Real Madrid. Maar de keuze viel op Heracles.

"Gertjan Verbeek was een verademing. Hij was open en eerlijk. De eerste maanden zat ik op de bank, daarna kwam ik in de ploeg." Ook onder trainer Peter Bosz heeft hij het er nog naar zijn zin. "Hij laat ons vrijer en kiest voor het pure voetbal. De achtste plek van het afgelopen seizoen was geen toeval."