'DNB-rover in India op de vlucht geslagen'

De man die 1,25 miljoen euro uit de kluis van De Nederlandsche Bank stal, heeft zijn luxueuze verblijfplaats in India verlaten. Voor zakenpartners die in hem investeerden is hij plotseling spoorloos, schrijft het AD dinsdag. Zij vrezen dat ze hun geld kwijt zijn.

De krant ontdekte dat de man, Sanjay D., tot voor kort in een buitenwijk van New Delhi woonde. Hij zou vrienden en zakenpartners hebben wijsgemaakt dat hij zijn fortuin had vergaard door goedlopende restaurants en onroerend goed te verkopen. Daardoor durfden zij in hem te investeren.

De dief woonde tot september 2008 in Amsterdam en werkte bij DNB. Toen roofde hij 1,25 miljoen euro uit de kluis en vluchtte naar zijn vaderland India. Dat heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland. De diefstal werd destijds al ontdekt, maar pas twee weken geleden bekendgemaakt.

De man leidde volgens de krant drie jaar een luxeleventje. Hij woonde in een luxe compound tussen Indiase beroemdheden. Ook had hij meerdere zwembaden, massagesalons en fitnesruimtes tot zijn beschikking.

Justitie zou al in januari vorig jaar om zijn uitlevering hebben gevraagd, maar tot twee weken geleden geen antwoord hebben gehad. Kort na de bekendmaking van de roof liet het land weten het uitleveringsverzoek te gaan beoordelen. Mogelijk is hij daardoor op de vlucht geslagen.