McLaren erkent foute calculatie brandstof

Lewis Hamilton kreeg in de Grand Prix van Groot-Brittannië te horen dat hij brandstof moest besparen. Zijn team McLaren had een foutieve berekening gemaakt over de benodigde hoeveelheid brandstof voor de race en had daarom te weinig in de bolide getankt. Het kostte de Brit een plaats op het podium en de vierde stek werd maar ternauwernood behouden.

"De engineers calculeren de brandstofhoeveelheid in op basis van een aangenomen racetempo en de wedstrijd ging sneller dan verwacht," zei teambaas Martin Whitmarsh. Hij geeft toe dat het weekend niet verliep zoals gehoopt. "Het was een zwaar weekend. Het was onze thuisrace, dan wil je het toch goed doen en dat lukte niet helemaal. Toch reden we met twee auto's een groot deel van de race voor een van de Ferrari's. We feliciteren ze met hun eerste overwinning en vanuit een neutraal oogpunt gezien was het zeker een mooie race."

"Mijn verwachting is dat Sebastian Vettel in Duitsland weer snel zal zijn. Hij doet het fantastisch. In Silverstone won hij dan eens niet, maar hij scoorde wel waardevolle punten voor het kampioenschap. Maar wij geven niet op, onze coureurs geven niet op en het team geeft niet op. We blijven pushen, kijken of we Vettel nerveus kunnen maken door een paar keer te winnen en wie weet wat er dan gebeurt."