Renault test nieuw uitlaatsysteem

Het Formule 1-team Lotus Renault GP test in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Duitsland een nieuw uitlaatsysteem. De renstal baarde deze winter opzien door te komen met uitlaten die uitkwamen bij de ingang van de sidepots, maar grijpt nu terug op een conventioneel systeem. McLaren deed dit al bij de start van het seizoen.

Renault was met de nieuwe uitlaten aan het begin van het seizoen erg snel, maar zakte daarna verder weg. Het teruggrijpen op een conventioneel uitlaatontwerp moet het begin van de ommekeer inluiden. "Dat gaan we op de vrijdag van het volgende raceweekend onderzoeken. We weten waar we tekort schieten en waarom we de auto minder snel kunnen ontwikkelen dan anderen. Dus moeten we onze strategie aanpassen," meldde teambaas Eric Boullier aan Autosport.

Afgelopen weekend werden de goud met zwarte bolides op Silverstone achtste en twaalfde, een resultaat dat volgens Boullier niet alleen door de veranderende regels rond de diffusers kwam. "Dat heeft zeker niet geholpen, maar het was niet de enige factor. We moeten op ieder vlak nagaan waar we kansen laten liggen."