Michael Fassbender tekent voor Brits fantasiedrama

Michael Fassbender gaat meespelen in het Britse fantasiedrama At Swim-Two-Birds. De 34-jarige Duitse acteur voegt zich hiermee bij onder anderen Colin Farrell, Gabriel Byrne en Brendan Gleeson. Dat schrijft de Britse filmsite Screen Daily. De film wordt het regiedebuut van Gleeson, die onder meer bekend is als magiedocent Alastor 'Mad-Eye' Moody in de laatste drie Harry Potter-films.

At Swim-Two-Birds gaat over een jonge toneelschrijver die zijn vrienden in zijn stukken verwerkt. Zo raakt zijn echte leven steeds meer vermengd met zijn fictie. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Ierse schrijver Brian O'Nolan uit 1939. Swim-Two-Birds is een fictieve plaats aan de rivier de Shannon in Ierland waarnaar een van de personages afreist.

Welke rol Fassbender gaat spelen is nog niet duidelijk. Ook over de rest van de rolverdeling is nog maar weinig bekend. Brendan Gleeson speelt in ieder geval de kleine rol van oom van de hoofdpersoon.

Het verfilmen van At Swim-Two-Birds is al jaren een droom van Gleeson. De 56-jarige Ier kocht zeven jaar geleden de filmrechten en werkt al ruim vier jaar aan het scenario. De opnames zijn inmiddels begonnen, de bedoeling is de film in 2013 uit te brengen.

Fassbender is momenteel te zien als Magneto in X-Men: First Class. Deze superheldenfilm draait momenteel volop in de Nederlandse bioscopen.


Michael Fassbender tekent voor Brits fantasiedrama (Foto: Novum)