Nog vijf gewonden Enschede in ziekenhuis

Vijf personen die donderdag gewond raakten bij het instorten van de nieuwe tribune van de Grolsch Veste in Enschede liggen nog in het ziekenhuis. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente maandag. Hoe de toestand van de gewonde slachtoffers is, kan de gemeente niet zeggen.

Het stadion van FC Twente is nog steeds niet vrijgegeven. De gemeente en het Openbaar Ministerie zijn nog druk bezig met onderzoek naar onder meer de toedracht van de instorting. Ook wordt bekeken hoe de gehavende tribune op een veilige manier kan worden gesloopt. De kantoren onder het stadion zijn sinds vrijdag weer open.

Zondag is er in Enschede waarschijnlijk een stille tocht voor de slachtoffers van de ramp. De tocht wordt georganiseerd door de supporters van FC Twente.

Het ongeluk kostte donderdag aan twee mensen het leven. Vrijdag bezweek een 24-jarige man uit Oldenzaal die in kritieke toestand in een ziekenhuis lag aan zijn verwondingen. Donderdag overleed een 31-jarige bouwvakker uit Nijverdal. Vijftien mensen raakten gewond, onder wie de man uit Oldenzaal.


Nog vijf gewonden Enschede in ziekenhuis (Foto: Novum)