[Tour] Vino succesvol geopereerd

Alexandre Vinokourov is succesvol geopereerd aan zijn dijbeen. De Kazachse wielrenner liep gisteren na een zware valpartij in de Tour de France in de afdaling van de Col du Pas de Peyrol een beenbreuk op en moest opgeven. Hij is daarna direct overgevlogen naar een ziekenhuis in Parijs.

Volgens zijn werkgever Astana moet de 37-jarige Vinokourov voorlopig nog in het ziekenhuis blijven. "Hij had niet verwacht dat zijn Tour zo dramatisch zou eindigen. Het is een enorme teleurstelling voor hem. Maar hij beseft ook dat het erger had kunnen aflopen," zo meldde een woordvoerder.

Vinokourov is bezig aan zijn laatste seizoen als profwielrenner. Hij had gehoopt dat hij na vier etappezeges in de Tour dit jaar ook eens het geel aan mocht trekken. Afgelopen zaterdag strandde een poging om de trui te veroveren. In plaats daarvan moest hij gisteren door ploeggenoten overeind worden geholpen. De woordvoerder van Astana wist nog wel te melden dat het nog niet per se einde carrière voor de Kazach was. Over de toekomst van de 37-jarige wielrenner wordt later een besluit genomen.