Arnesen nog niet klaar met renovatie HSV

Hamburger SV is een nieuwe weg ingeslagen. De Duitse club heeft deze zomer afscheid genomen van een aantal routiniers en richt zich op het aantrekken van jeugdig talent.

Onder meer Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen verlieten de club om plaats te maken voor aanstormende talenten. Technisch directeur Frank Arnesen shopte bij zijn oude werkgever Chelsea naar jonge versterkingen. Jeffrey Bruma, Michael Mancienne, Jacopo Sala en Gökhan Töre maakten al de overstap naar Hamburg.

Arnesen wil de komende weken de selectie verder schoonmaken. Routiniers Van Nistelrooy, Mathijsen, Frank Rost en Zé Roberto vertrokken al. De Deen hoopt dat ook Guy Demel (30) en Mickaël Tavares (28) binnenkort de club verlaten, meldt Voetbal International. De 26-jarige Alex Silva staat op het punt een contract in Brazilië te tekenen.

HSV doet nog een poging om Per Ciljan Skjelbred eerder naar de club te halen. De 24-jarige Noor speelt per 1 januari 2012 voor de Duitsers, maar die willen hem deze zomer al strikken. In dat geval moet de club Rosenborg een bedrag van één miljoen euro overmaken.