Horner verdedigt teamorders Red Bull

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verdedigt de keuze om teamorders uit te vaardigen in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Brit droeg in de slotfase Mark Webber op om teamgenoot Sebastian Vettel niet aan te vallen. Webber negeerde deze oproep en streed in de laatste ronden om plaats twee, een gevecht dat hij uiteindelijk net niet won.

Horner zal dan ook met de Australiër om tafel om over de kwestie te praten. "Het gaat uiteindelijk om het team en geen enkele individu is groter dan het team. Ik kan de frustratie van Mark begrijpen, maar als het andersom was geweest dan zouden we precies hetzelfde gehandeld hebben. Het gebeurde enkele jaren geleden in Turkije waar met Sebastian hetzelfde gebeurd is. Het heeft geen zin vanuit het perspectief van het team om elkaar in de wielen te rijden. Geen van beiden wilde iets aan de ander toegeven."

"We zagen het in de laatste bocht met Lewis Hamilton en Felipe Massa die contact met elkaar maakten. Daarom mocht er in de laatste ronden geen gevecht ontstaan. Mark besloot vanuit het team bekeken de orders te negeren en haalde uiteindelijk niet in. We gaan hierover met elkaar om de tafel zitten," zei Horner die benadrukte dat Webber dezelfde kansen als Vettel krijgt en net als zijn teamgenoot mag gaan voor de zeges.