Geschke, Fröhlinger en De Backer langer bij Skil-Shimano

Skil-Shimano is met de Duitse renners Simon Geschke en Johannes Fröhlinger en de Belg Bert De Backer een contractverlenging overeen gekomen. De ploeg en de renners wilden graag verder in een samenwerking die tot nu toe succesvol is gebleken. Geschke en Fröhlinger zagen hun contract met twee jaar verlengd worden tot eind 2013, het contract van De Backer werd verlengd tot eind 2012.

Geschke is momenteel aan zijn derde seizoen binnen het Skil-Shimano team bezig en ontwikkelt zich tot volle tevredenheid van de ploegleiding. Dit jaar boekte de 25-jarige allrounder zijn eerste overwinning bij de professionals. Op een licht oplopende finishstraat van de tweede etappe van het Criterium International verraste hij de concurrentie door te zegevieren in de massasprint. Onlangs werd Geschke ook nog eens tweede in de slotrit van de Route du Sud.

De 26-jarige Fröhlinger maakte dit jaar de overstap naar Skil-Shimano en bleek al snel een zeer belangrijke renner voor de ploeg. In het eindklassement van de Bayern Rundfahrt eindigde Fröhlinger als zesde, in de koninginnerit van de Ronde van Oostenrijk die voerde over de befaamde Grossglockner eindigde hij als tweede achter ploeggenoot Alexandre Geniez, en daarnaast toonde hij zich geregeld als een aanvalslustig renner die het werk niet schuwt en die andere renners in de koers goed aanstuurt.

Voor De Backer zal komend seizoen het vierde jaar worden in dienst van Skil-Shimano. De 27-jarige Belg is uitgegroeid tot een vaste waarde in het team, die vooral in de sprinttrein en in de klassiekers van waarde is voor de ploeg. Dit jaar won De Backer het tussensprint klassement in de Driedaagse De Panne-Koksijde en stond hij tot aan de slottijdrit aan de leiding van het algemeen klassement.