Schumi verkeek zich op effect DRS en KERS

Michael Schumacher werd vandaag negende in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Duitser had een bewogen race achter de rug waarbij hij te maken kreeg met een aanrijding op Kamui Kobayashi en een stop & go-penalty die er op volgde. Had de Mercedes-coureur dit niet gehad dan had hij naar eigen zeggen vierde kunnen worden.

Schumacher probeerde in de beginfase van de race Kobayashi te passeren en maakte hierbij gebruik van het Kinetic Energy Recovery system en de beweegbare achtervleugel. Het resultaat was een aanrijding, een verloren voorvleugel en een niet geplande pitstop waarbij de Mercedes voor het gemak meteen op slicks werd gezet. Daarna volgde nog een stop & go, omdat vanwege de ligging van de pitstraat en het voordeel dat er behaald kon worden een doorrijstraf niet afdoende werd geacht dit weekend.

"Nee, natuurlijk ben ik niet tevreden over mijn resultaat. Ik denk dat ik met gemak vierde of vijfde had kunnen worden na al het goede werk van het team. We boeken duidelijk vooruitgang. Er staat nog een barbecue op het programma vanavond met de families van alle werknemers op de fabriek, maar zelfs een mooie avond kan mijn fout niet uitwissen. Ik snap volledig dat ik werd bestraft, al vond ik een stop & go aan de zware kant. Hopelijk gaat het in Duitsland beter," zei Schumacher na afloop van de race.