Webber negeerde teamorders Red Bull

Mark Webber werd vandaag in de Grand Prix van Groot-Brittannië derde, vlak achter zijn Red Bull-teamgenoot Sebastian Vettel. De Australiër probeerde de kampioenschapsleider in de laatste twee ronden zelfs nog te passeren, maar slaagde hier niet in. Hierbij negeerde hij teamorders die duidelijk maakten dat hij afstand moest houden.

"Ik was er niet blij mee. Dat is mijn antwoord," zei Webber over de teamorder. "Fernando Alonso had nog kunnen uitvallen in de laatste ronde. En dan was ons gevecht gewoon om de overwinning gegaan. Ik besloot de order naast me neer te leggen, want ik wilde heel graag nog een positie winnen. Ik deed mijn best en Sebastian deed zijn best, we gingen heus niet crashen."

"Ik wil gewoon tot het einde racen, maar met nog vier of vijf ronden te gaan begonnen ze tegen me te praten dat ik mijn positie moest vasthouden. Ik wilde zelf alleen nog wat meer punten," zei de Australiër die tweede staat in het kampioenschap en zijn teamgenoot Vettel weer iets verder weg zag lopen.