"Weinig spitsen zijn tegenwoordig allround"

Soufian El Hassnaoui raakte vorig seizoen ernstig geblesseerd aan zijn knie, maar is weer op de weg terug. Het talent van De Graafschap kijkt positief vooruit. Eind oktober 2010 werd hij geopereerd aan zijn knie en eind mei startte El Hassnaoui weer met trainen.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen doet de rappe spits wedstrijdritme op. "Ik ben weer officieel fit", stelt El Hassnaoui op de clubsite van de Superboeren.

"Het heeft wel lang geduurd; van eind oktober tot eind mei. Toen ben ik weer mee gaan trainen. Voor mij zat de zomerstop eigenlijk een beetje in de weg. In de zomer heb ik nog doorgetraind, maar ik ben nog niet wedstrijdfit. Daar is de voorbereiding voor, want niemand is al wedstrijdfit. We gaan er tegenaan."

"Ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten en hoop dat ik genoeg minuten maak om me te kunnen laten zien. Of dat nou basisplaatsen of invalbeurten zijn; ik moet me gewoon laten zien", besluit El Hassnaoui, die naar eigen zeggen een allrounder is. "Ik heb niet echt een specifieke kwaliteit waar ik mee uitblink. Ik denk dat weinig spitsen tegenwoordig nog allround zijn."