Blatter steunt Mexico

De Mexicaanse voetbalbond besloot vrijdag het vijftal internationals waarbij verboden middelen waren ontdekt niet te schorsen. FIFA-preses Sepp Blatter staat achter dit besluit.

Eind mei werden vijf Mexicaanse internationals betrapt op verboden middelen in het bloed. Het vijftal dat met Mexico deelnam aan de Gold Cup werd onmiddellijk naar huis gestuurd. De tuchtcommissie van de Mexicaanse voetbalbond stelde afgelopen vrijdag dat de spelers niets valt te verwijten.

Besmet vlees zou de reden zijn van de sporen in het bloed en dus was een langere schorsing niet aan de orde. Als de FIFA de conclusie van de bond zou goedkeuren werd de opheffing officieel. Dat lijkt nu, met de reactie van Sepp Blatter dus te gebeuren.

''We zijn het hier volledig mee eens'', zei Blatter bij een bezoek aan Mexico. ''Dit is duidelijk veroorzaakt door vervuild vlees. Laat dit een waarschuwing zijn voor iedereen.'' Onder het vijftal bevond zich onder andere PSV'er Francisco Maza Rodríguez. De verdediger mag nu dus weer in actie komen.