Drie NAVO-militairen gedood in Afghanistan

Bij een reeks aanvallen in Afghanistan zijn zondag drie NAVO-militairen om het leven gekomen. Een van de militairen was een Deen. Ook een Afghaanse ambtenaar en drie agenten kwamen om het leven. Dat werd zondag bekendgemaakt.

De Deense militair kwam om het leven bij een aanslag met een bermbom in de zuidelijke provincie Helmand. Hij liep daar een patrouille. De twee andere NAVO-militairen kwamen om bij aanslagen in het zuiden en oosten van het land. De identiteit van deze twee werd niet bekendgemaakt.

Met de laatste slachtoffers komt het aantal NAVO-militairen dat deze maand omkwam op vijftien. Tot dusver verloren dit jaar 286 militairen van de internationale troepenmacht het leven.

In het noordwesten van Afghanistan kwam een lid van het bestuur van het district Muqur om het leven toen hij naar zijn werk reed. Hij werd getroffen door een bermbom die op afstand tot ontploffing werd gebracht. Vier anderen die bij de ambtenaar in de auto zaten raakten gewond.

In de onrustige provincie Kandahar, in het zuiden, kwamen drie agenten om het leven toen een bermbom explodeerde.

De aanslagen volgen op twee grote gevechten met Talibanstrijders zaterdag. Bij een gevecht in de oostelijke provincie Ghazni kwamen vier Taliban om het leven. In de provincie Uruzgan werd eveneens gestreden. Tien opstandelingen en drie agenten kwamen om.