[Tour] Poels, Vino, Van den Broeck afgestapt

Wout Poels heeft tijdens de negende rit van de Tour de France moeten opgeven. De renner van Vacansoleil, bezig aan zijn eerste grote ronde, sukkelde al een aantal dagen met zijn gezondheid.

Poels moest net als gisteren vroeg lossen in de rit en besloot na een dik uur koersen af te stappen. Gisteren kwam de jonge renner nog net op tijd binnen in de etappe naar de Super Besse.

Update 13:47 uur

Amets Txurruka heeft in de negende etappe van de Tour de France opgegeven. De renner van Euskaltel was eerder vandaag betrokken bij een valpartij. Inmiddels is hij voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Update 13:56 uur

Pavel Brutt is de derde afstapper van deze etappe. De renner van Katusha was in het begin van de etappe nog betrokken bij een ontsnapping met Lieuwe Westra. Toen de twee werden teruggepakt, moest Brutt al snel uit het peloton lossen.

Update 15:14 uur

Ook Aleksandre Vinokourov is in de negende etappe van de Tour de France afgestapt. De nummer elf in het algemeen klassement was in de afdaling van de Col du Pas de Peyrol betrokken bij een zware valpartij. Hij is per ambulance afgevoerd.

Update 15:17 uur

En ook voor Jurgen Van den Broeck is de Tour de France voorbij. De Belg van Omega Pharma-Lotto was net als Vino betrokken bij de zware valpartij.

Update 15:26 uur

Ook Frederik Willems, ploeggenoot van Van den Broeck, heeft vanwege de zware valpartij in de afdaling van de  Col du Pas de Peyrol moeten opgeven.

Update 15:35 uur

David Zabriskie heeft zojuist moeten opgeven. De Garmin-Cervélo-renner was ook bij de valpartij betrokken.