Doden en veel gewonden bij treinongeluk India

Een overvolle trein is zondag in het noorden van India ontspoord. Ten minste vijf mensen verloren daarbij het leven en rond de honderd mensen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van de spoorwegen gezegd.

De trein was van de hoofdstad New Delhi op weg naar Howrah, een station bij Kolkata, toen de twaalf rijtuigen en de locomotief ontspoorden bij het stadje Fatehpur in de deelstaat Uttar Pradesh. Reddingswerkers wisten rond de honderd mensen uit het treinwrak te halen. De verwachting is dat het aantal gewonden nog zal stijgen.

Op televisiebeelden is te zien hoe bewoners uit de omgeving gewonde passagiers helpen. Ze sloegen ruiten in om zo mensen te helpen die in de trein vastzaten.

De oorzaak van de ontsporing is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat de machinist van de trein de noodrem in werking heeft gesteld.

Het spoornetwerk in India is een van de grootste ter wereld. Dagelijks reizen er zo'n veertien miljoen mensen met de trein. Ongelukken komen veel voor en zijn vaak terug te voeren op slecht onderhoud of menselijke fouten.