De Boer: "Voor 31 augustus gebeurt er nog wat"

De huidige selectie van Ajax zal voor het sluiten van de transfermarkt (31 augustus) nog veranderen. Dat zijn de woorden van trainer Frank de Boer. De oefenmeester deed deze uitspraak in De Telegraaf.

"Ik denk dat er voor 31 augustus nog wel iets gaat gebeuren," aldus De Boer in het dagblad. Hiermee refereerde de oefenmeester naar het mogelijke vertrek van Maarten Stekelenburg, die door AS Roma wordt begeerd, en de gewilde Jan Vertonghen.

"Ik praat daar veel met die jongens over en ze houden me op de hoogte. Het slechtste scenario zou zijn, dat er in de laatste dagen een aanbod komt dat ze niet kunnen weigeren," vervolgt De Boer zijn relaas. Daarnaast gaf hij ook nog aan dat het geen zin heeft om de spelers een deadline te geven. "Zo makkelijk is dat niet, omdat ze ook gelimiteerde transfersommen hebben."

Mocht Stekelenburg vertrekken, dan zal Kenneth Vermeer ongetwijfeld doorschuiven naar de positie van eerste keeper. Daarnaast zal er ook nog een andere sluitpost aangetrokken moeten worden. De situatie rondom Vertonghen is bij een vertrek echter niet zo rooskleurig. De Boer: "Dan mis je een brok ervaring. Natuurlijk zouden Daley Blind of Boilesen daar kunnen spelen, maar je kunt ze niet vragen daar vijftig duels te presteren. Jan kan dat fysiek en mentaal wél."