Eerste dag North Sea Jazz 'één groot feest'

Het internationale jazzfestival North Sea Jazz in Ahoy in Rotterdam kende een mooie eerste dag. Dat liet organisator Jan Willem Luyken in de nacht van vrijdag op zaterdag weten. 'De blije gezichten van de mensen spreken voor zich, het iséén groot feest', zei hij tijdens het optreden van dagafsluiter zanger Prince.

Ongeveer negenduizend toeschouwers genoten vrijdagnacht van het optreden van de wereldster. Alle drie de dagen verzorgt hij de slotact op het festival. De eerste afsluiter van het drieluik is in de nacht van vrijdag op zaterdag officieel om vier uur afgelopen, maar of dit tijdstip daadwerkelijk gehaald gaat worden betwijfelt Luyken: 'Prince staat er bekend om daar lak aan te hebben.'

Eerder op de dag konden jazzliefhebbers al getuige zijn van optredens van grote namen uit de nationale en internationale muziekwereld: internationale acts als Esperanza Spalding, BB King, Randy Brecker en Paul Simon stonden op het podium, net als Nederlandse sterren als Hans Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Kyteman.

Eerste dag North Sea Jazz'één groot feest'
Eerste dag North Sea Jazz 'één groot feest' (Foto: ANP)