Wenger: ''Vechten om Cesc en Nasri te houden''

Arsenal-manager Arsène Wenger zegt er alles aan te doen Cesc Fàbregas en Samir Nasri voor de club te behouden. Beide spelers worden begeerd door een andere club.

Manchester United is in de markt voor Nasri, terwijl Barcelona de afgelopen drie jaar elke transferperiode trachtte Fàbregas terug te halen. Tot op heden bleef Fàbregas iedere keer in Londen, maar ook nu wordt er weer flink gesproken over een op handen zijnde transfer.

Tijdens de Azië-trip van volgende week zal de Arsenal-captain schitteren door afwezigheid. Dit is geen voorbode van een vertrek, zegt Wenger. Barcelona hikt voorlopig aan tegen de hoge transfersom die Arsenal verlangt voor Fàbregas. De Catalanen willen vooralsnog niet verder gaan dan 29 miljoen, terwijl Arsenal het liefst vijftig miljoen op tafel ziet.

Een soortgelijke situatie is er rondom Nasri. Manchester United heeft een bod gedaan van 23,5 miljoen euro, maar Arsenal vraagt 28. Het contract van de Fransman loopt nog één jaar door. Er is Arsenal veel aan gelegen de twee beste spelers voor de club te behouden.

''Onze positie is nog steeds hetzelfde'', zei Wenger. ''We willen Cesc houden en ik vecht zo hard als ik kan om hem te houden. Voor Nasri geldt dat ook. We doen al het mogelijke om hem te behouden.''