[Tour] Gesink hecht nog niet zo veel waarde aan wit

Robert Gesink springt geen gat in de lucht doordat hij na afloop van de zevende etappe in Châteauroux de witte jongerentrui mocht aantrekken. "Die trui is vooral een doel voor het einde van de Tour. Ach, dat ik hem nu al heb, het is nu eenmaal niet anders", zegt hij in een reactie.

Ploegleider van Rabobank Adri van Houwelingen was het volledig met de kopman eens. "Ik zie het op dit moment als niet meer dan een troostprijs. Die witte trui heeft pas waarde in Parijs en dan ook in combinatie met een mooi klassement."

Gesink nam de trui over van Geraint Thomas, die tijdsverlies opliep door op zijn geblesseerde kopman Bradley Wiggins te wachten. "De manier waarop ik de trui krijg is natuurlijk niet zo leuk. Maar ik ben blij dat ik er in het klassement nog voorin bij sta", doelt de renner op zijn tiende plaats in het algemeen klassement.

Waar Gesink donderdag na de finish nog somber klonk, is hij nu een stuk strijdvaardiger. "Natuurlijk blijft het nog even lastig. Als je met zeventig kilometer per uur tegen het asfalt smakt, kan het niet meteen super zijn. Maar ik hoop er de komende dagen van te herstellen." Gesink kwam woensdag in de vijfde etappe hard ten val.

Zaterdag worden de klimmers voor het eerst op de proef gesteld, met in de slotfase een klim van de tweede en een van de derde categorie. "Ik hoop geen tijd te verliezen, of in ieder geval het verschil beperkt te houden", kijkt Gesink hoopvol vooruit. Pas volgende week trekt het peloton richting het hooggebergte.