[Tour] Cavendish: "Speciale zege"

Mark Cavendish pakte in de straten van Châteauroux zijn tweede dagzege van de Tour de France 2011. Voor de Brit was deze dagwinst extra speciaal, omdat hij drie jaar geleden in dezelfde plaats zijn eerste Tour-zege ooit pakte.

"Dit was precies dezelfde aankomst, ik wilde deze rit absoluut winnen," liet Cavendish na afloop van de zevende etappe weten. "Dit is een speciale dag. We hebben de koers met de ploeg een hele dag in handen genomen, de beelden op televisie zullen wel voor zich gesproken hebben."

Cavendish was vooral zijn ploeggenoten erg dankbaar. "Hoe mijn ploeggenoten reden, dat was echt fenomenaal. Gutierrez probeerde me nog uit het treintje te kwakken, daar kan ik weinig respect voor opbrengen. Maar ik won toch."

Daarnaast gaf Cavendish ook nog een korte reactie op het uitvallen van Bradley Wiggins. De renner van Team Sky was betrokken bij een massale valpartij en stapte vlak daarna uit de koers. "Is hij afgestapt? Dat wist ik niet. Ik dacht dat we samen twee truien mee terug zouden nemen naar Groot-Brittannië; groen en geel."