Man pleegt zelfmoord na doden zeven mensen

Een 34-jarige man die wordt verdacht van het doodschieten van zeven mensen in de Amerikaanse stad Grand Rapids heeft zelfmoord gepleegd in een huis waar hij zichzelf had verschanst. Dat heeft de Amerikaanse zender CBS gemeld op gezag van de politie.

De man schoot zichzelf donderdag door het hoofd in een huis dat door de politie was omsingeld. De gewapende man hield twee personen in gijzeling in het huis. Een derde gijzelaar, een 53-jarige vrouw, had hij eerder vrijgelaten na onderhandelingen met de politie.

De man wordt verdacht van het elders in Grand Rapids in de staat Michigan ombrengen van vijf vrouwen en twee kinderen. In een huis schoot hij vier personen dood, in een ander huis drie.

Na de vondst van de lichamen in de twee huizen in Grand Rapids opende de politie de jacht op de dertiger. Daarbij zette de politie ook helikopters in. Op de vlucht raakte een vrouw gewond door een schotenwisseling tussen de politie en de verdachte. Een andere persoon raakte gewond, nadat hij door de auto van de verdachte was aangereden.

Uiteindelijk verschanste de man zich in een huis. Volgens Amerikaanse media was hij kortgeleden uit de gevangenis ontslagen. Hij was veroordeeld voor een geweldsdelict. De politie weet niet wat het motief van de schutter was.