Uncharted: Drake's Fortune krijgt nieuwe regisseur

Schrijver en regisseur David O. Russell (The Fighter) heeft er een handje van om in een project te stappen, een goed script af te leveren, om daarna de film weer te verlaten. 

Ten eerste was er Pride and Prejudice and Zombies. Russell had een prima script geschreven maar nadat hij vernam welk budget Lionsgate voor de film te besteden had was de regisseur snel vertrokken.

Ten tweede was er de verfilming van het populaire computerspel Uncharted: Drake's Fortune. Russell haalde Mark Wahlberg aan boord voor de leidende rol van Nathan Drake. Maar nadat Sony Pictures het 200 pagina’s dikke script ontving, waarin Russell allerlei karakters had verzonnen die niet in het spel voorkomen, was de studio op zijn zachtst gezegd 'niet blij' en Russell mocht gaan.

De website van ComingSoon meldt dat Neil Burger, regisseur van de sci-fi thriller Limitless, het stokje heeft overgenomen van Russell. Of Wahlberg de hoofdrol nog speelt in de film is onbekend. Dat geldt eveneens voor de schrijver het script hoewel daarvoor al de namen van Joshua Oppenheimer en Thomas Dean Donnelly worden geopperd. Oppenheimer en Donnelly zijn ook verantwoordelijk voor het script van de nieuwe Conan The Barbarian-verfilming. In elk geval zal het script van Russell niet gebruikt worden.

Het is nog onbekend wanneer de film uitkomt.

Uncharted: Drake's Fortune wordt verfilmd