[Tour] Hoogerland dankt bolletjestrui aan Westra

Johnny Hoogerland rijdt de komende twee dagen in de bolletjestrui die hij vandaag veroverde. De Zeeuw van Vacansoleil zat samen met ploeggenoot Lieuwe Westra in de kopgroep.

"Ik mag Lieuwe wel bedanken", hijgde Hoogerland direct na de finish voor de camera van de NOS. "Zonder hem had ik het zeker niet gered. Ik ben ontzettend blij."

Ook Westra was tevreden dat de bergtrui bij zijn ploeggenoot om de schouders gaat. "Daar deden we het voor." Op de eerste twee bergjes van de derde categorie werd Hoogerland een keer eerste voor Anthony Roux en een keer tweede achter de Fransman.

Voor een laatste berg van de vierde categorie spatte de kopgroep uiteen. Westra ging samen met Adriano Malori nog even verder. "Op een gegeven moment zei Johnny tegen me: nu moet je demarreren, dan is dat laatste punt ook weg. Dat heb ik dus gedaan, maar daarna was het beste bij mij er ook wel vanaf."

Hoogerland is er nu al zeker van dat hij twee dagen in de bergtrui mag starten. In de etappe van morgen zijn geen bergen opgenomen. Zaterdag moet het peloton twee bergjes van de vierde categorie, een van de tweede en een slotklim van de derde categorie bedwingen.