Zorgchef ontslagen voor pgb-fraude

Een leidinggevende van Zorg Interim in Hoorn is ontslagen omdat hij voor zeker 50.000 euro heeft gefraudeerd met pgb-budgetten. Dat laat een woordvoerder van de organisatie donderdag weten. Zorg Interim is een dochterorganisatie van Omring, dat de affaire zeer betreurt en aangifte heeft gedaan.

Een interne controle leverde aanwijzingen op dat de leidinggevende zichzelf heeft verrijkt ten koste van een aantal cliënten. De man pleegde hiervoor valsheid in geschrifte. Omring zegt direct maatregelen te hebben genomen om soortgelijk gedrag in de toekomst te voorkomen.

Zorg Interim is vooral actief in West-Friesland. Het gaat voornamelijk om zorg bij mensen thuis, activiteitenbegeleiding en logeeropvang. Cliënten kunnen met hun persoonsgebonden budget zelf zorg inkopen en hebben daarmee de rol van opdrachtgever. De betrokken cliënten zijn zo snel mogelijk geïnformeerd. De kwestie speelde in het tweede kwartaal, aldus de zegsvrouw.

Het Zorgkantoor Noord-Holland Noord dat de budgetten toekent aan cliënten, is op de hoogte gesteld en gaat de dossiers controleren en een herberekening maken. Zorg Interim stelt de cliënten schadeloos.