Deel stadion FC Twente ingestort

Een deel van de in aanbouw zijnde tweede ring van stadion Grolsch Veste van FC Twente is ingestort. Er liggen nog mensen onder het puin. De politie heeft nog geen mededelingen gedaan hoeveel mensen er aanwezig waren en hoe ernstig deze gewond zijn geraakt. Er is door de hulpdiensten met groot materiaal uitgerukt.

Update 12:40 uur

Een onbekend aantal mensen, waaronder bouwvakkers die aan het werk waren aan het dak, zijn onder het puin bedolven. Dat heeft de politie bevestigd.

De Grolsch Veste wordt deze zomer uitgebreid. Het dak meet over de volle breedte circa 60 meter. Het lijkt er op dat een of meerdere steunbalken zijn geknakt.

Update 12:57 uur

Volgens TC Tubantia zijn er zeker vijf gewonden gevallen. De voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, heeft halsoverkop het trainingskamp van de ploeg in Zeeland verlaten om naar Enschede terug te keren.

Update 13:11 uur

Een woordvoerder van het Medisch Spectrum Twente bevestigt dat er mensen gewond zijn geraakt. Over het aantal gewonden en de aard van de verwondingen kon de zegsman niets zeggen. Andere bronnen melden dat er zeker tien gewonden zijn. Twee mensen zouden volgens TC Tubantia nog onder het puin bekneld zitten. Volgens Radio 1 zijn er mogelijk zelfs doden gevallen.

Update 13:31 uur

TC Tubantia meldt dat er twaalf gewonden zijn en twee doden. Een aantal van de gewonden zou er slecht aan toe zijn. Een bouwvakker zou dit tegen de krant hebben gezegd, maar het is nog niet officieel bevestigd.

Overigens is het nabijgelegen gebouw van Callcenter Cendris ontruimd. Alle medewerkers van het center moesten hun werkplek verlaten. Het gaat om meer dan 100 mensen.

Om half drie geeft de gemeente een persconferentie in het stadhuis van Enschede .

Update 14:02 uur

Een verslaggever van Radio Oost meldt dat er een lijkwagen aan is komen rijden bij het stadion.
 
Ooggetuigen zagen hoe bouwvakkers voor hun leven renden op het moment dat de dakconstructie in het stadion het begaf en instortte. Volgens een getuige liepen er constructeurs op het dak toen dit inzakte.

"Het zakte met veel lawaai als een kaartenhuis in elkaar. Het inzakken begon aan de buitenkant aan de kant van het spoor,” aldus een ooggetuige die het drama zag vanuit een kantoorpand dat naast het stadion staat.

Buitenkant van het stadion (Foto: Erwin ten Velde)