Thekla Reuten hunkert naar Nederlandse rol

Thekla Reuten timmert aardig aan de weg in Hollywood, maar de Nederlandse actrice keert het liefst terug naar haar geboorteland. Ze hunkert naar een rol in haar moedertaal.

"Ik kijk uit naar een goeie rol in het Nederlands", bekent de 35-jarige Reuten donderdag in dagblad De Pers. Naar eigen zeggen hoeft ze niet zo nodig een Hollywood-doorbraak te forceren. "Iedereen denkt dat Amerika het hoogste doel is, ik kies mijn rollen echt op inhoud en ik zoek naar balans", vertelt ze.

Reuten stond vorig jaar zij aan zij met George Clooney in The American. Eerder was ze te zien in de serie Lost en scoorde ze rollen in het Duits, Russisch en Arabisch. Haar laatste Nederlandse film stamt uit 2008, toen ze met Marco Borsato in Wit Licht speelde.

De actrice hoeft niet zo nodig beroemd te zijn. Reuten zag van dichtbij hoe Clooney daar enorme last van had. "Overal kan hij gefilmd worden met een telefoontje, voor je het weet staat het online", legt ze uit. "Hij baalde van zo'n filmpje waarin hij gewoon een banaan at. Dan verbaast hij zich weer over de nieuwswaarde."


Thekla Reuten hunkert naar Nederlandse rol (Foto: Novum)