Emanuelson wacht nog op medaille Ajax

Urby Emanuelson heeft nog geen kampioensmedaille gehad van Ajax. De middenvelder stapte in de winterstop over naar AC Milan en werd daar kampioen, maar ook zijn oude ploeg won de titel. Waar de herinnering uit Amsterdam blijft, weet hij niet. "Dat moet je niet aan mij vragen," lachte Emanuelson tegenover Novum Nieuws. "Wie weet komt het nog. Ik zou er wel eentje krijgen."

De titel van Ajax vond Emanuelson toch wel verrassend. "Dan stap je over en zie je dat Ajax het in het tweede halfjaar toch flikt. Ik denk niet dat veel mensen dat hadden verwacht." Dat hij zelf geen deel meer van die ploeg uitmaakte, deed hem wel wat, maar Emanuelson kan dat relativeren. "Voor mij maakt het een hoop goed dat we met Milan ook kampioen zijn geworden", zegt de 25-jarige middenvelder.

De overstap naar Milan is Emanuelson goed bevallen. "Het is natuurlijk mijn eerste stap in het buitenland. Alles is nieuw en van de club heb ik alle tijd gehad om rustig te wennen aan het land, de club, de speelwijze."

Emanuelson speelde elf wedstrijden voor de Rossoneri waarvan hij drie keer de volledige negentig minuten speelde. De twaalfvoudig international wil dit seizoen doorpakken. "Het is aan mij om die lijn door te zetten. Ik wil slagen bij AC Milan, nog belangrijker worden voor de ploeg. Dat is mijn eerste prioriteit. Als je het daar goed doet, kan een bondscoach ook nauwelijks meer om je heen."