UD Almería verliest twee spelers door degradatie

Het recentelijk gedegradeerde UD Almería is sinds vandaag twee spelers armer. Vanochtend werd bekend dat voor een niet genoemd bedrag Pablo Piatti naar Valencia vertrekt. Vanmiddag kwam het nieuws naar buiten dat Juan Manuel Ortiz zijn heil gaat zoeken bij de Rangers in Schotland.

De 22-jarige Piatti tekent voor vijf jaar bij Valencianistas, mits hij goed door de medische keuring komt. Een kwart van het transfergeld is bestemd voor Estudiantes, de eerste club van de Argentijnse international, vanwege een clausule in zijn contract.

De president van Valencia Manuel Llorente zei over de spits: "Hij is een jonge speler die snel groeit maar ook veel ervaring heeft op het hoogste niveau. Wij zijn erg blij dat hij onderdeel is van ons team."

Ortiz (29) tekende een driejarig contract en wordt hierdoor de eerste aanwinst van Ally McCoist als coach van The Gers. De Spaanse middenvelder kan op meerdere plekken uit de voeten, waaronder als rechter vleugelspeler en als verdediger. Door deze diversiteit in zijn spel trok hij de aandacht van de Teddy Bears.

De huidige Schotse kampioen is uitzinnig van vreugde dat ze de juiste man hebben gevonden. Ze twijfelen er dan ook geen moment aan dat een speler van zijn kaliber een succes zal zijn op Ibrox