TROS ontvouwt plannen voor Songfestival 2012

Het Nationaal Songfestival krijgt voor eerst sinds jaren weer een open inschrijving. Dat heeft de TROS woensdagmiddag met haar plannen voor het Songfestival 2012 bekendgemaakt.

De laatste open inschrijving dateert van 2005, toen was het Glennis Grace die met het liedje 'My Impossible Dream' het ticket naar het Eurovisie Songfestival in Kiev wist te bemachtigen.

Naar eigen zeggen heeft de TROS al aardig wat aanmeldingen ontvangen en zij roept iedereen op om zijn inzending persoonlijk in hun ideeënbus te deponeren. Deze ideeënbus, in de vorm van een reiskoffer, staat op het plein voor het TROS-gebouw en zal de komende drie maanden open zijn voor inzendingen.

De koffer wordt op 1 oktober gesloten en dan zal een selectiecommissie de inzendingen gaan bekijken en beluisteren. Uiteindelijk zullen er zes of zeven liedjes worden uitgekozen die naar de finale van het Nationaal Songfestival gaan. Deze finalisten worden in november bekendgemaakt en de finale zal in januari plaatsvinden. De winnaar van deze finale mag Nederland op 26 mei 2012 in Azerbeidzjan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

Mocht je zelf ook mee willen dingen naar een finaleplek, dan kun je hier de voorwaarden voor je inzending bekijken. Natuurlijk kun je ook mee discussiëren in het songfestival-topic op het forum.