Vanguard werkt aan derde game Mistbound

Het Amsterdamse Vanguard Games maakt een derde game binnen het universum Mistbound. Dit spel zou niet alleen op de Xbox 360 en PlayStation 3 gespeeld kunnen worden, maar mogelijk ook op de iPad en Nintendo 3DS. Dat schrijft het gamevakblad Control Magazine. Wat voor soort spel het wordt is nog onbekend.

Nikki Kuppens, gamedesigner bij Vanguard, bevestigt dat aan een derde game wordt gewerkt, maar wil niet zeggen dat het gaat om een spel rond Mistbound. "Wat ik wel kan zeggen, is dat we downloadbare spellen maken en dat we ons niet specifiek richten op een spelcomputer", zei Kuppens.

Vanguard, vorig jaar ontstaan uit een samenvoeging van Karami Games en W!Games, richt zich op online spellen. "Niet zozeer downloadbare games, maar titels voor alle met het internet verbonden apparaten", zegt commercieel directeur Martin de Ronde tegen het vakblad. Spellen voor de iPhone en Facebook worden dus niet uitgesloten.

Mistbound is een fictieve wereld waarin verschillende groepen strijden om grondstoffen. Rond deze fictieve wereld bracht de Amsterdamse gamestudio vorig jaar het strategiespel Greed Corp uit, dit jaar gevolgd door het schietspel Gattling Gears. Wanneer het nieuwe Mistbound-spel moet verschijnen, is niet bekend.


Vanguard werkt aan derde game Mistbound