Depp officieel in gesprek voor Pirates 5

Johnny Depp is nu officieel in gesprek om terug te keren als Jack Sparrow voor Pirates 5. De acteur wilde eerst een pauze inlassen voor zijn beroemdste personage maar nu lijkt het er op dat Jack en consorten geen rust krijgen.

Het is geen geheim dat Depp graag in de rol van de scherpe, ietwat vrouwelijke kapitein Jack Sparrow kruipt. Al sinds de eerste film roept hij dat hij dit wel zeven films kan volhouden. Met Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides, het vierde deel in de reeks, is hij al aardig onderweg. 

Toch gaf hij onlangs aan een pauze te willen inlassen tussen het vierde en het vijfde deel van de serie. Hij wilde eerst een script lezen en het publiek laten ademen voordat het volgende deel gemaakt zou worden. De acteur heeft sowieso al getekend voor The Lone Ranger, een film die Depp voor de rest van het jaar bezig zal houden met opnames.

Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides is het eerste deel in de franchise dat Depp's Jack Sparrow alleen in de hoofdrol ziet. Een goede zet, zo lijkt het, want het vierde deel heeft zojuist de 1 miljard grens overschreden. Niet geheel verwonderlijk dat Disney vaart zet achter plannen voor een deel 5. Terry Rossio, die ook verantwoordelijk was voor de eerste vier delen, is sinds januari bezig aan een script.