De Roy van Zuydewijn mogelijk vervolgd

Edwin de Roy van Zuydewijn wordt mogelijk vervolgd voor smaad. Justitie schrijft in een brief af te zien van vervolging, maar de mogelijkheid open te laten dat alsnog te doen, als hij zijn voormalige zwager prins Carlos junior opnieuw beschuldigt van incest. De brief van het OM is gepubliceerd door Nu.nl.

Volgens De Roy van Zuydewijn heeft Carlos zich seksueel aan zijn jongere zus Margarita, de ex-vrouw van De Roy van Zuydewijn, vergrepen. Dat zou Margarita hem tijdens hun huwelijk hebben verteld. De Roy van Zuydewijn vertelde het verhaal aan iemand anders, die het gesprek opnam en verspreidde.

Prins Carlos deed al in 2007 aangifte van smaad. Het OM zegt onder meer vanwege het feit dat de zaak al lang loopt af te zien van vervolging. Ook de mogelijke nieuwe imagoschade die de prins zou oplopen is reden De Roy van Zuydewijn nu niet te vervolgen.

Een woordvoerder van het OM laat weten dat het doorspelen van de brief aan Nu.nl voor justitie geen reden is De Roy van Zuydewijn alsnog te vervolgen. "Hij heeft niet actief het incestverhaal opnieuw naar buiten gebracht, maar hij uit alleen kritiek op justitie, dat mag natuurlijk. Dat er door de nieuwe aandacht voor de zaak over het incestverhaal wordt geschreven kan De Roy van Zuydewijn niet worden verweten."


De Roy van Zuydewijn mogelijk vervolgd (Foto: Novum)