PSV ontkent ieder contact met El Hamdaoui

PSV heeft geen contact gezocht met Mounir El Hamdaoui. De spits mag vertrekken bij Ajax en de Eindhovenaren zien zijn komst naar verluidt wel zitten.

De laatste dagen steken steeds vaker geruchten de kop op over een nakende overgang van El Hamdaoui naar PSV. Brands verwijst de speculatie echter naar het rijk der fabelen. De technisch directeur, die El Hamdaoui in het verleden naar Willem II en AZ haalde, ontkent voorlopig ieder contact.

"Ik heb hem in mei voor het laatst gesproken", aldus Brands tegen het Eindhovens Dagblad. PSV-trainer Fred Rutten stond deze week in een interview niet onwelwillend tegenover de komst van El Hamdaoui. "Ik heb met verschillende karakters gewerkt en nooit problemen met mensen", liet de oefenmeester optekenen.

PSV is op zoek naar een spits nu de ploeg Jonathan Reis (zonder contract, geblesseerd), Danny Koevermans en Marcus Berg (beiden weg) niet meer kan inzetten. Met Jeremain Lens en Ola Toivonen heeft Rutten alternatieven voor de spitspositie, maar beiden kunnen ook op andere plekken in het elftal uit de voeten. Daarnaast is de jonge Género Zeefuik in beeld als centrale aanvaller, maar de club wil hem nog niet tot eerste 'nummer 9' bombarderen.