Elm wil bij AZ blijven

Rasmus Elm heeft aanbiedingen uit de Premier League en Serie A afgeslagen. Hij wil graag bij AZ blijven, zegt zijn zaakwaarnemer.

De 23-jarige middenvelder heeft aan zijn zaakwaarnemer Patrick Mork laten weten dat hij in Alkmaar wil blijven. "Het is zeldzaam dat een voetballer zoiets besluit", zegt Mork tegen Nyheter 24. "Als er grote aanbiedingen langskomen, twijfelen de meeste spelers er niet over om te vertrekken."

"Maar Elm is anders en voelt zich niet zo aangetrokken tot grote clubs in de spotlights. Hij heeft het hier bij AZ naar zijn zin en wil zich hier verder ontwikkelen. Daarna wil hij de stap naar een grotere club maken. Dat is slim van hem, want als je naar de statistieken kijkt hebben veel Zweden problemen gehad toen zij naar een club op het hoogste niveau vertrokken."

Everton zou belangstelling hebben voor de middenvelder. Hij kwam in de zomer van 2009 van Kalmar naar AZ, waar hij afgelopen seizoen 32 wedstrijden speelde. Hij scoorde vijf keer. Zijn broer David speelde wel al in de Premier League. Hij kwam toen uit voor Fulham en speelt inmiddels voor het Zweedse Elfsborg.