Reljeugd trapt man halfdood op buurtfeest

In Amstelveen is zaterdagavond een 60-jarige man ernstig gewond geraakt. Hij werd door jongeren die een buurtfeest kwamen verstoren tegen de grond geslagen, waarna ze op hem in bleven schoppen.

Volgens de echtgenote van de man kwam er aan het einde van het feest een groep van zo'n zes jongeren die bier eisten en slingers kapot trokken. Het slachtoffer wilde de groep bewegen om te vertrekken door rustig met ze te gaan praten, maar kreeg direct een klap. De jongeren trapten de op de grond gevallen man vervolgens meermaals tegen het hoofd.

"Hij is to-taal kapotgetrapt. Er staan zelfs voetafdrukken op z'n hoofd", aldus de vrouw tegen AT5. De man ligt met ernstige verwondingen aan hoofd, armen en ribben in het ziekenhuis.

Volgens de echtgenote begonnen er jongeren te bellen en werd de groep hierop snel groter. Vervolgens werden ook andere feestgangers aangevallen. "Er zaten waarschijnlijk een paar kickboksers bij want er werd professioneel getrapt en gestoten. Vooral op hoofden, iedereen is op zijn hoofd geraakt."

Toen de politie arriveerde sloeg de groep op de vlucht, maar de politie kon uiteindelijk vier jongeren in de kraag vatten. De jongen die de eerste klap uitdeelde werd op het bureau aangehouden. Hij probeerde daar zelf aangifte van mishandeling te doen en werd herkend door buurtbewoners die een verklaring kwamen afleggen.