Programma Appelpop bekend

De 20ste editie van het gratis muziekfestival Appelpop staat weer voor de deur en maandag heeft de organisatie de volledige line up bekendgemaakt. Geheel in stijl is er ook dit jaar weer een mix van grote Nederlandse acts, opkomend talent en buitenlandse bijzonderheid. Het festival heeft plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 september in Tiel.

Ook dit jaar zijn de artiesten over drie podia verspreid. Op vrijdag zullen Golden Earring, Tim Knol en Go Back To the Zoo hun opwachting maken. Zij worden bijgestaan door de winnaar van de Parel van de Betuwe Shamrock, Lola Kite en de feestmuziek van The Tunes. Di-Rect zal de vrijdagavond afsluiten.

De zaterdag belooft een feestdag te worden. Om één uur 's middags wordt de aftrap gedaan door The Opposites. Jacqueline Govaerts, bekend als frontvrouw van Krezip geeft ook acte de présence, net als de Belgische rockband Triggerfinger en Caro Emerald, momenteel Nederlands meest succesvolle exportproduct. De afsluiter van de zaterdagavond is de Duitse band The Baseballs.

De metalheads en rockliefhebbers worden zeker niet vergeten, speciaal voor hen treden Delain, De Staat, de Tielse gothic metalband Nymeria, DeWolff en het Spaanse Che Sudaka aan om het podium onveilig te maken.

De jongelingen onder de festivalgangers mogen zelf de openingsact voor het derde podium kiezen, zij bepalen dat via het internetplatform Next Best Band. Op dit podium zal later op de dag de Nederlandse popdiva Krystl optreden gevolgd door jazzy muziek van Scarlet Mae. Ook The Kik en Shaking Godspeed zullen spelen en het podium zal op de zaterdagavond worden afgesloten door de britse band Mamas Gun.

Appelpop is uitgegroeid tot een waar muziekfestijn. De afgelopen jaren kwamen er 150.000 bezoekers op het gratis festival af en de organisatie verwacht daar dit jaar niet voor onder te doen. Mede door de grote inzet van vrijwilligers en sponsors is het festival uitgegroeid tot wat het nu is. En daar mag de organisatie best trots op zijn.


Appelpop wordt ook dit jaar een groot succes