Hiv-besmetter Suriname ontkent in alle toonaarden

De Nederlandse man die er van wordt beschuldigd in Suriname vrouwen moedwillig met hiv te besmetten ontkent dit ten stelligste. Hij zegt dat het om laster gaat. Een e-mail die de ronde doet in Suriname waarschuwt vrouwen voor de man. De man laat in een reactie weten helemaal geen hiv te hebben.

Een woordvoerder van de Surinaamse politie zegt op de hoogte te zijn van de mail die veel Surinamers hebben ontvangen. De politie heeft nog geen aangiften ontvangen. De Nederlander kan volgens de zegsman ook zelf naar de politie toekomen als hij meent dat er sprake is van smaad. Dit is niet gebeurd.

De man zegt dat Surinaamse vrouwen in Nederland en in Suriname achter de e-mail zitten. Waarom zij dit doen geeft de man niet aan. Hij zegt onlangs in Suriname een hiv-test te hebben gedaan die negatief is. Ook zou hij in februari een dergelijke test in Nederland hebben gedaan met hetzelfde resultaat.

Dagblad Suriname berichtte zaterdag over de zaak nadat de Surinaamse krant tien meldingen had binnengekregen. De man zou onder meer adverteren in een lokale krant dat hij op zoek is naar een 'warmbloedige vrouw als partner'. Via de doorstuurmail en op internetfora wordt nu voor de man gewaarschuwd.

Als een persoon drager is van het hiv-virus en dit verzuimt te melden voordat hij seks heeft met iemand is hij strafbaar in Suriname, weet de politiewoordvoerder. Hij kan dan vervolgd worden voor zware mishandeling.