"Sigthórsson past goed in ons plaatje"

Ajax-trainer Frank de Boer heeft met de komst van AZ-aanvaller Kolbeinn Sigthórsson zijn gewenste spits in huis.

"Met Kolbeinn hebben we een spits waar heel veel rek in zit, een jonge speler. Hij past goed in ons plaatje", zei De Boer op de clubsite van Ajax. "Hij kan een goalgetter zijn en een bal intikken op het juiste moment als een keeper de bal loslaat, of bij de eerste paal een bal intikken."

"Hij is van alle markten thuis en kan veel bijleren", aldus de trainer van Ajax, die zijn werkgever lang zag onderhandelen met AZ. "Het hoort erbij, dat is een spelletje dat wordt gespeeld. De ene club wil het minimale en de andere club het maximale, uiteindelijk kom je tot een compromis."

"Voor ons had niet veel later gemoeten als volgende week, maar dat is niet zo. Dus iedereen is zeer tevreden, zowel AZ als Ajax", zei De Boer, die Sigthórsson volgende week maandag kan begroeten. "We hebben daarna nog genoeg oefenwedstrijden. Het is belangrijk dat hij fris aan de start verschijnt. Ik weet wel dat hij gretig is om te beginnen. Maar elke speler heeft minimaal drie weken vakantie nodig. Dat hebben we aan iedereen beloofd", besluit de oefenmeester van Ajax.