[Tour] DerMeisters Tour-feitje van de dag

Tijdens de Tour de France zal DerMeister, Eindredacteur van FOK!sport, elke dag een feitje naar buiten brengen over de etappe die verreden zal worden of over een andere gebeurtenis uit de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk.

Vacansoleil is deze Tour met maar liefst acht debutanten gestart en is daarmee de meest onervaren ploeg van het peloton. Van de huidige ploeg reed alleen kopman Romain Feillu eerder de Ronde van Frankrijk. Borut Bozic, Thomas De Gendt, Johnny Hoogerland, Björn Leukemans, Marco Marcato, Wout Poels, Rob Ruijgh en Lieuwe Westra maakten afgelopen weekend allen hun debuut in de Tour de France.

Saur-Sojasun, die een wildcard kregen om aan de Tour deel te nemen, kent vijf debutanten in de ploeg. Anthony Delaplace, Jeremie Galland, Fabrice Jeandesboz en Laurent Mangel reden nog nooit eerder mee in het Tour-peloton. De Rabobank-ploeg heeft slechts één Tour-debutant in de gelederen; Bauke Mollema. Kopman Robert Gesink heeft verder met allemaal teamgenoten te maken die al over Tour-ervaring beschikken. De meest ervaren teams zijn Quick Step en Team Leopard-Trek. Alle renners uit deze teams reden al minimaal één keer mee in de Ronde van Frankrijk.