Medewerkers Chemie-Pack weer vrij

De directeur en de twee medewerkers van Chemie-Pack die zondag werden aangehouden op verdenking van brandstichting komen maandag weer vrij. De rechtbank in Breda bepaalde maandag aan het einde van de middag dat het drietal onrechtmatig is aangehouden en vastgezet. Er is onvoldoende reden om aan te nemen dat er van brandstichting sprake zou zijn, vindt de rechter-commissaris.

De directeur, de productieleider en een veiligheidscoördinator zouden zo roekeloos hebben gehandeld, dat er sprake zou kunnen zijn van opzettelijke brandstichting, meldde justitie zondag. Vorige week dinsdag werden ze ook al opgepakt, toen op verdenking van het op een verkeerde manier opslaan en bewerken van gevaarlijke stoffen.

De rechter-commissaris bepaalde vrijdag echter dat ze het proces in vrijheid mochten afwachten, maar omdat tijdens een verhoor een nieuwe verdenking ontstond werden ze zondag direct weer opgepakt.

De directeur van Chemie-Pack legt de schuld van de grote brand bij de brandweer. Hij stelde dat de brand in Moerdijk zo groot kon worden doordat de brandweer met water in plaats van schuim bluste. Hierdoor zou de brandende vloeistof op het water gaan drijven, waardoor een groter oppervlak in brand kwam te staan. Die lezing werd later bevestigd door deskundigen.


Medewerkers Chemie-Pack vrijgelaten (Foto: Novum)